Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 02:00 - Финансовият добродушко
Автор: starwoman Категория: Политика   
Прочетен: 9155 Коментари: 27 Гласове:
35

Последна промяна: 25.10.2010 02:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


image




Премиерът е убеден, че неговият финансов министър е голям ерудит. В началото да се е объркал, разбираемо е. Не го е  познавал, а и Дянков хитро си е направил печеливша самореклама. Трудно се прощава грешка, съсипваща държавен и семеен бюджет.  Но да кажем, че е човешко.
Обаче изгледи за промени няма.
Доста вода изтече от назначаването на очилатия финансов гений. Много пъти приложи номера с подкупващата усмивка, но не съм чула някой да го е обявил за секссимвол. Той никак не изглежда разочарован. Все така устремено пробутва авангардните си хрумвания.
Резултати, естествено, има. Българинът стана още по беден, но не е започнал да протестира масирано. Доста сме издръжливи, знаем го отдавна.
Пестенето доведе до ново пестене, а пари така и не заделихме. Дори да имаш, пак не трябва да харчиш - такава е философията на Дянков. В някакво предаване дори го подиграха, а в отговор актьорът "Дянков" посъветва водещия да пести гласа си.
Лекарите отдавна замислят протести, но едва сега ще ги осъществят на практика - една от главните причини е орязаният бюджет. Решили са да започнат на първи ноември. Предвидено е демонстративно сваляне на бели престилки и пиене на студена вода. Едно е сигурно - работи им фантазията. Също като при полицаите.
Най-шумният резултат от вещата финансова политика бяха скандалите между  Цветанов и Дянков.  Единият иска, другият не дава.  За някой може и да е забавно, но не и за народа. В крайна сметка полицаите започнаха нов протест - пак с пушене. Да се чуди човек, откъде намират пари за цигари? Скъпички са папиросите, а организираното димене гълта доста бройки.
Тук е моментът да направя предложение на финансовия министър:
Господине, ако още намалите парите на полицаите, автоматично ще ги лишите от възможността да пушат, т.е. да протестират. Ще им отнемете и други "опасни" ходове - например купуването на хляб. Като се замисля, това май ще го сторите на целия народ. Смеете ли се? Казвам ви нещо, което  знаете отдавна? И планът е в действие, нали?
После на кого ще бъдете министър? Или се успокоявате, че замисълът е дългосрочен и резултатите са прекалено далече, за да Ви засегнат?
След стотина години ни министър, ни българи ще има. Това ли е целта Ви?



Гласувай:
37



1. анонимен - Дянков никъде не е бил финансов е...
25.10.2010 03:29
Дянков никъде не е бил финансов експерт. Това са измислици на ГЕРБ, за да му придадат тежест.
цитирай
2. анонимен - Единственото умение на финансовия ...
25.10.2010 06:06
Единственото умение на финансовия министър е да прикрива кражбите си. Спря кранчето на всички ведомства, а пари пак няма. Къде е спестеното?
цитирай
3. rojenski - Интересен протест са избрали по...
25.10.2010 09:40
Интересен протест са избрали полицаите. Пушенето е голямо удоволствие за тях. Трудно ще впечатлят някой.
цитирай
4. анонимен - Дянков наистина е голям експерт. ...
25.10.2010 10:28
Дянков наистина е голям експерт. Българите просто не го разбират. Искаме само да харчим. А кой ще изкарва парите?
цитирай
5. admiral - Видях много критики, но никой не ...
25.10.2010 11:28
Видях много критики, но никой не посочи решение. Имам предвид реално, а не някоя щуротия. Правителството просто иска да стабилизира бюджета. Как да стане, след като хазната е празна?
цитирай
6. анонимен - Дянков никъде не е бил финансов е...
25.10.2010 11:49
анонимен написа:
Дянков никъде не е бил финансов експерт. Това са измислици на ГЕРБ, за да му придадат тежест.

Точно така. Това е голяма и гнусна измама. Дянков е поредният прикрит комунист.
цитирай
7. анонимен - starwoman
25.10.2010 12:22
Глупачке, покажи малко уважение към финансовия министър. Засрами се!
цитирай
8. анонимен - Няма как в една държава да има само ...
25.10.2010 16:13
Няма как в една държава да има само полицаи, доктори, учители, администрация и БАН. Кай ще изкарва парите да им плаща. Кравата отдавна е заклана, но чиновниците продължават да си искат млякото.
цитирай
9. starwoman - Глупачке, покажи малко уважение ...
25.10.2010 16:20
анонимен написа:
Глупачке, покажи малко уважение към финансовия министър. Засрами се!

Има ли защо да го уважавам? Може би аз и болшинството от народа сме пропуснали нещо?
цитирай
10. анонимен - ПАРИ НЕМА.,ДРУГАРИ....
25.10.2010 16:22
ГЕРБ СА ПЪТНИЦИ!
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА Е ПРОТИВОЗАКОННА И ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА!
ДСП И СДС ,НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ!
НОВИЯТ БЮДЖЕТ ,ОТИВА"НА КИНО"........ С ДОГЛЕЖДАНЕ!
ОТИВА СИ И ДЯНКОВ!
ЛОГИЧЕН КРАЙ, НА ЕДНА ПРЕБОЯДИСАНА КЛИКА!
цитирай
11. vmir - Щом финансистът изглежда лош човек на лаиците или на социалистите,
25.10.2010 17:28
значи добре си върши работата.
цитирай
12. анонимен - Дянков...
25.10.2010 17:41
Погледнете кои са недоволните и ще установите, че това са групи отхора, свикнали да консумират без да се трудят,.. че това са лапачите-комунисти и котилото от некадърници или мързеливци (а то върви заедно!)... От тук следва извода, че Дянков действа правилно. БАН е владян действително от феодални старци (не само по възраст, а повече като комунистически-лапачески реализирани комунисти или въжекомунисти. За проблема със здравеопазването не е виновен Дянков, а посткомунистическото котило, така сполучливо "ортанизирало" обществения живот и производство през последните 70 години и заело всички ръководни места, та успешно всичко злонамерено в собствена изгода да наместят. Пък и светът като цяло е така объркан... Ако не беше объркан, щеше ли върла потомка на върло комунистическо котило да бъде турена начело на ЮНЕСКО... Та за Дянков - и да е допъснал някакви недомислия и несъобразноти, най-вероятно то е защото в този объркан свят в България и по цялата плането, никой не може да върви по права линия към добра цел, без да иска се плъзга и встрани,.. при толкова кал не може да не се приплъзнеш... Желая му на този Дянков успех и здраве напук на тези, които го мразят, напук на тези, които са го сложили на поста му и може би сега вече съжаляват и напук на потенциалните слабости, които би допуснал по пъта на честния му стремеж да се прояви като честен Човек, напук на всички мошеници, примитиви, глупаци и лапачи от всички цветове около нас!
цитирай
13. original - :)
25.10.2010 19:10
Абсурд
цитирай
14. анонимен - От проект на проект...и така до края на България!
25.10.2010 20:27
Моето мнение е че ако бяха ме оттървали да стана генерал и вземех властта без да питам никого,щях да взема авторката на този блог за зам.министърка а после и за министърка!
Обаче този вариант понеже отпадна и се каня да вървя да се кандидатирам за главен шаман на Нова Зеландия,то нека младежта си направи една партия ,но без да пита никого...И да внимават със спонсорите!Въпреки черните прокоби,мисля,че нещата са поправими.Поне до 2030 год.според изчисленията...
Ичургу Боила-Колобър Атил
цитирай
15. анонимен - до 12
25.10.2010 20:40
Извинете, обаче аз никога не съм бил държавен чиновник, нито полицай, нито на държавната хранилка...и пак съм недоволен. Аз съм от най-недоволните, защото това правителство тероризира точно дребния и среден бизнес, хората, които сами се грижат за себе си. Те обаче не стачкуват, а гледат да оцелеят, за да си нахранят семействата, да си платят данъците на очилатото недоразумение Дянков, че от техните данъци той да открадне колкото си може повече - и следователно да няма пари и за тези, които сте изредили, освен синдикалната паплач и чиновниците. Това е истината - Герб крадат много повече от всички предишни правителства, крадат безогледно и нагло, мечтата им е национализация, преразпределяне на собственост и създаване на народ от лумпени с малка управляваща групичка олигарси, начело с Борисов и останалите мутри. А същият този народ ръкопляска! Много е жалко наистина.
цитирай
16. анонимен - Обществото се интересува наистина ли на началничката на кабинета на Дянков разполага с апартамент, купен с държавни пари!
25.10.2010 21:38
Обществото се интересува наистина ли на началничката на кабинета на Дянков разполага с апартамент, купен с държавни пари. http://www.razkritia.com/59136/Таня-Митова-Ирина-Велкова/ Журналисти непрестанно задават неудобни въпроси и относно разходите по командировки в Китай, Шанхай, Пекин и прочие. Защо финансовият министър разхожда любовницата си по екзотични места за сметка на държавата? Обществото обаче да го духа! Дянков ако иска и на луната ще заведе любовницата си Ирина Великова, която е с 8 000 лева заплата и се вози в служебно БМВ платетно с ей тия данъци горе. http://news.data.bg/8/lifestyle/165481/ Симеон Дянков заживява с новата си фаворитка
цитирай
17. antikom - До сега замислял ли се е някой,
25.10.2010 23:31
ако беше друг човек финансов министър - той какво ли би предприел?
От какво се обуславят действията на един финансов министър,
ако изключим многозначителния факт, че Министър-председател е един абсолютен лаик и галфон.

Абстрахирайте се от личността и Премиера и си отговорете.

Не съм фен на Дянков.
цитирай
18. анонимен - Финасовият министър няма западно ...
26.10.2010 01:11
Финасовият министър няма западно висше образование после е заминал с връзки към Ричард Ран и Луканов, там е научен как да провежда неолиберална политика тип Рейгън и Чилийски модел който модел дори Пиночет не се реши да го извърши изцяло и затова го свалиха.. Единственият начин да се справим с прехода е да вземем няколко стотин милиарда евро, защото няма друг начин, да речем че държвата е фирма то ние сме губеща фирма без никакви средства за развитие, освен това трябва да се реши проблема със заетоста - според мен един милион и половина трябва да са заети в земеделието за това не може да си позволим едро земеелие нито нещо друго освен малки семейни ферми.. Така ще се появи най после свестни доходи и от там и свестни приходи за малкият бизнес.
цитирай
19. bayhuy - Видях много критики, но никой не ...
26.10.2010 08:56
admiral написа:
Видях много критики, но никой не посочи решение. Имам предвид реално, а не някоя щуротия. Правителството просто иска да стабилизира бюджета. Как да стане, след като хазната е празна?


Че да не съм я изпразнил аз, бре, хуй сплескан? Те си я точат.

vmir написа:
Щом финансистът изглежда лош човек на лаиците или на социалистите, значи добре си върши работата.


Хахаа....ти за не-лаик ли се имаш? Заший си задника, после се изказвай...


цитирай
20. filipgeorgiev - още малко стабилизация и отиваме на реанимация
26.10.2010 10:36
admiral написа:
Видях много критики, но никой не посочи решение. Имам предвид реално, а не някоя щуротия. Правителството просто иска да стабилизира бюджета. Как да стане, след като хазната е празна?

Аз ще ти кажа как. Следваме правилата, които Дянков проповядва. Свободен пазар! Който не го може фалира. Държавата гарантира 100,000 влог на всеки. А замисли се, кой ще изгори.
цитирай
21. анонимен - бе бе абе гъз? Неможе да идваш че няма безплатен обяд пък да вземаш данъци?! Няма здравеопазване - ами няма да им дадем данъци!
26.10.2010 12:25
Как така аз ще гарантирам 100 000 на някого? Ти да не си луд? Държвата да не гарантира нищо! Нищо! Абе излиза че никой не може без държавата.. Никой.. И най големите лапачи викат че няма безплатен обяд. Ами нека да няма! Окей!? Нека държавата да не взема никакви данъци от великите бизнесмени но ако фалират да фалират.. Но и никакви данъци от обикновенният човек.. Откъде ще им правим пристанища и портове например? Да не би да ни дадат бананите по-евтино?
цитирай
22. admiral - 19. bayhuy
26.10.2010 15:34
Като гледам ника ти, не е много уместно точно ти да обиждаш с "хуй сплескан".
цитирай
23. анонимен - Работодателите създават само с...
27.10.2010 09:50
Работодателите създават само социално-слаби хора а после казват защо държавата харчи много..
цитирай
24. анонимен - Всички се правят че плащат и затова ...
27.10.2010 09:52
Всички се правят че плащат и затова всички се правят че работят...
цитирай
25. анонимен - хм..
27.10.2010 11:38
Така...., четох в началото и исках да отговоря на един, двама господа, но то...ще взема да напиша нещо обобщено. Наби ми се нещо в очите и това от една страна е твърдението, че Дянков е велик, а от друга - който не го харесва е лаик. Как народа свикнал само да харчи..., а вие които пишете това не сте ли от народа? Аз съм от народа и не съм свикнал само да харча, а вече 20 години просто чакам. Преди 20 години ми казаха, че трябва да давам, за да може един ден да вземам и да имам. Днес е същото...плащам си данъци, усигуровки ... дрън-дрън..., е една дума - давам, а насреща ми няма нищо. А вие олигофрени недоразвити, които знаете само социализъм, комунизъм ... абе съвземете се малко. Само това ли знаете и можете. Като не ви изнася нещо или някой и веднага - "комунист"... Абе хора, незнам дали сте се усетили, но той комунизма си отиде мноооого отдавна. Ако неможете да измислите някоя нова обида или като ви е беден речника да се изказвате - ами не го правете. Та колко добре си вършел Дянков работата щом не го харесвали хората. Хахахаха... ами ако не го харесва целия народ по пътя на вашата логика, той трябва да се явява нещо като "егати експерта". И за господина който искаше от дамата да покаже малко уважение към министъра... Защо? Да не би министъра да показва уважение към нея или към нас. Достатъчно уважение сме показали като сме го пратили да си пълни джобовете, а е редно когато загубиш доверието на някой излъган от теб ... да си ходиш. Накрая нещо градивно за лаиците... хубаво е, че останаха още хора които глупашки наивно да виждат в лицето на Дянков някакъв месия. Спокойно, той ще ви докаже, че сте прави...Ще го покаже...та чак на вашите внуци и пра-пра внуци...Само му дайте още малко време, за да вземе заем от МВФ... те тогава вече и вие чак с лишените си от мозъчна активност глави, ще усетите професионализма му...
цитирай
26. анонимен - Няма как да е любимец на хората, з...
28.10.2010 17:55
Няма как да е любимец на хората, защото той събира данъците.Но иначе добре си върши работата, дори с чувство за хумор, за което го адмирирам!
цитирай
27. ok3223 - Номерчито с №26
07.11.2010 05:19
Абе лакейче . Теб ли е назначил корифея Дянков, да му переш кирливите ризи по нета..Колко ти плаща за това, а. С парите на българските данъкоплатци. Яко,нали? Натягаш се,да не те замени с друг.
Това гадно проеврейско копеле, което както казва колегата с №25, ще дозагроби България, ако ни зароби със заем от МВФ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starwoman
Категория: Политика
Прочетен: 323260
Постинги: 26
Коментари: 647
Гласове: 1867
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031