Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 07:47 - Несправедливата присъда е по-страшна от смъртната
Автор: starwoman Категория: Други   
Прочетен: 25435 Коментари: 38 Гласове:
88


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg





Копирам тази статия, защото ме заинтригува много силно. Предполагам и на други ще им е интересно. Не се наемам да коментирам, защото при толкова много обстоятелства и участници всичко е възможно.

               image

                image

                    image

Едва ли много хора помнят двойното убийство на момче и момиче, чиито тела бяха изкопани край бургаското село Равда. През 1993 г. случаят потресе България. “Труд” научи, че прокуратурата вероятно отново ще се заеме с делото след разследването на журналистката Гергина Банкова от списание “Правен свят”. По процеса доживотни присъди получиха двама плажни спасители, които и досега лежат в Ловешкия затвор.

По-страшна от смъртната присъда е само несправедливата. По дело 155/1995 г. на Бургаския окръжен съд магистратите нямат верни отговори на въпроси, които са задължителни и за дописка на стажант репортер: какво, кога, къде, как, с какво, защо. Но имат отговор на въпроса “кой“. Подсъдимите - естествено. Защото няма кой друг да е!

24-годишната Нели Чакърова и братовчед й Любен Радев (21 г.) са в неизвестност от 14 юни 1993 г., когато са пристигнали в с. Равда, Бургаско. Изчезнал е и малкият спортен “Мерцедес”, с който са пътували. Това пише бащата на Нели до полицията на 21 юни.

Веднага братовчедите са обявени за общонационално издирване. В ранния следобед на 25 юни дете вижда полузарито с пясък тяло. То е на Нели. Местността се нарича Кокала. На следващия ден под строителни отпадъци е открит и трупът на Любен.

Според съдебния медик д-р Косьо Янков момичето е умряло след странгулация (обесване), а момчето има счупен череп.

Бързо разследващите разбират, че Нели е била много пияна на 15 юни, когато с братовчед й са влезли в равденската дискотека “Джой”. Тя и Стоян Пашкулев (27 г.) току-що са се запознали, но са се “надцаквали” кой с повече борци си другарува. В “Джой” е била и приятелката на Стоян - Мария, и Антоанета, която работи с тях в ресторант “Луна”, и спасителите Мирослав Събев и Димитър Неделчев. А в същия ден, когато развиделявало, Стоян е събудил приятелката си и й наредил веднага да тръгне с него. Пак на 15-и бъдещите жертви вечеряли в равденския ресторант “Кристал” и са били с колата си.

На 29 юни главният следовател Георги Бончовски показва на Антоанета 4 снимки на хора. Единият й е неизвестен, твърди тя. Това е бъдещият обвиняем Димитър. Но в разпит, който според следователя е проведен същия ден, тя разказва какво е правил в “Джой”, в малките часове на 15-и неразпознатият от нея човек - заедно с другия спасител (Мирослав - б. а.)и Стоян. Тримата поели след Нели и Любен, когато те си тръгнали от дискотеката.

До 30 юни разследващите научили, че братовчедите първо са били в “Джой”, а после - в “Кристал”, а после и още много интересни неща.

Че Нели и Любен, когато са напуснали дискотеката, са били последвани от “две яки момчета”. Не от три.

Че в кръвта на Нели е имало 0,24 промила, а в ресторанта е изпила 450 грама алкохол. Излиза, че тя е живяла поне още 12 часа.

Че бащата на Любен, който е известен бижутер, е бил обран около 6-и същия месец в Слънчев бряг в знакова висаджийска дискотека. Той веднага е повикал Нели, тя е долетяла от София с “шефове на борците” и така уредила светкавично връщането на многото злато. После братовчедите се фукали пред грабителите, които много се дразнели.

Че Нели е била преследвана заради долари, които кипърският й любовник е взел на заем преди да изчезне.

Разследващите са узнали също, че на 13-и същия месец в “Златна ябълка” висаджии са убили Валерий Силаруб - виден руски мафиот. А после целият Слънчев бряг е бил пълен с “борци”, които са очаквали контраудар. И с полицаи - за да предотвратят международния бандитски сблъсък.

На 30 юни привечер в Пловдив освен Стоян в откраднатия “Мерцедес”, са открити двамата души, които са издирвани за разпит още от 26 юни.Те са бодигардове в пловдивски ресторант. Твърденията на единия за това кога са се запознали със Стоян, не съответстват на казаното от другия.

На 1 юли Бончовски разпитва спасителите Димитър и Мирослав. И ги пуска. Още на другия ден сутринта обаче двамата са задържани.

След дни разследващи докладват на телевизионния зрител за постижението си - убийците са признали вината си, тя е доказана, случаят е ясен... На 7 юли столичен вестник пише, че “Двойното убийство край Равда е разкрито”: тримата заподозрени са задържани в издирвания “Мерцедес”, те две седмици са се крили от полицията, направили са признания...

Пак на 1 юли, минути след като бъдещите обвиняеми спасители напускат кабинета на Бончовски като свободни хора, той разпитва двама свидетели, които заявяват, че на 15 юни към 1,00 ч са отишли в “Джой", където са видели Нели и Любен. Но и в двата протокола за разпит върху тези цифри са чукнати други цифри - 23,30, а датата остава същата. Така с един замах посещението на жертвите в дискотеката е преместено почти денонощие напред.

На 2 юли арестуваната бременна Мария казва, че Стоян й бил признал - мерцедесът е от “ония двамата”, потвърдил, че са убити и че той го е направил заедно с двамата спасители.

Но въпреки тази зловеща информация Мария 15 дни се разхожда из България с лесно разпознаваемата кола на жертвите. В Хисаря са разпродали почти цялата стока, която е била в нея - кашони с козметика... Спали са в хотели в три града, а стаите са наемали с паспорта на убития, в който снимката му е подменена с тази на Стоян.

Ако главният следовател е приел, че Мария говори истината, защо не я е обвинил поне във вещно укривателство? А сам е извършил престъпление, когато е укрил нейното престъпление! И въоръжен с лъжите й, обвинява приятеля й и спасителите.

На 9 юли Димитър разказва за ужасяващи зверства, които тримата дълго са вършили над двете жертви. Убили са ги, за да “гризнат” мерцедеса им и да го продадат... На другия ден самопризнава и Стоян...

Мирослав от 18 години твърди, че е невинен.

Самопризнания се приемат за доказателство единствено ако са подкрепени с факти. Но самопризнанията са единственото доказателство за вина в това дело! Те си противоречат, противоречат и на логиката. И най-вече противоречат на установените факти. Въпреки това магистратите сляпо са им се доверили.

Според самопризнанията тримата убийци са закарали двете жертви в местността Кокала, гаврили са се с тях, били са ги... Но се сетили, че не са оправили сметката в дискотеката, затворили ги в багажника на колата им, върнали се с нея в Равда и платили. След това купили цигари. После спасителите прибрали своята “Лада” в детския лагер и отново с мерцедеса отишли до Кокала, но на ново място, където зверствата продължили. Но понеже се развиделявало, трябвало бързо да убиват. После сложили телата в багажника, спрели на пътче, заровили ги бързо от двете му страни и изчезнали. Веднага Стоян тръгнал, за да осребри плячката, а съучастниците му останали в Равда да чакат своя пай.

Че спасителите чакали 15 дни спокойно, а той се разхождал през това време из родината ни!

Абсурдно е да си убил някого, за да откраднеш различимия му автомобил и да го осребриш, но вместо това да го демонстрираш и ремонтираш. Да се регистрираш с паспорта на жертвата си. Стоян, чийто баща е известен треньор по борба в ЦСКА, а самият той дълги години е бил на тепиха като състезател на същия клуб, има представа какво се случва всекиму, който засегне групировката ВИС.

Абсурдно е да се запознаеш с някого и веднага да се уговорите да вършите най-тежките престъпления. Стоян и Мария са заедно от 2 години. Софиянци са. Спасителите Мирослав и Димитър са от Ловеч. Приятели са, откакто се помнят, живеят в един блок, програмисти са, плувци са, нямат каквато и да е криминална проява. Мирослав е бил пълен въздържател, рисувал е, предстояла му сватба... Заключението на психиатри за него е - спокоен, овладян, коректен, адекватен, не е склонен към краткотрайни връзки... Димитър е пасивно зависим - гласи експертизата му, имал е и тежки психиатрични проблеми...

Стоян не е между живите, след като на 2 декември 1993 г. е намерен обесен с връзките на обувките си в килията на следствения арест. Не е ясно как, след като е бил с мокасини. А и два дни по-рано казал на родителите си, че ако бъде преместен в Бургаския затвор, се страхува, че там ще го убият.

Липсва скицата на местопрестъплението. Според огледните протоколи тялото на Нели е намерено на 5,3 метра от черен път, широк 2,5 м, а на Любен - на 4 метра от път, широк 4 метра, по който има следи от автомобилни гуми, които според експертизата не са от мерцедеса. От каква кола са - не е питано.

Сега в делото има снимка на пътче сред дюни, а от двете му страни - една срещу друга - две червени стрелкички. И текст, от който личи, че на тези две места, отдалечени на два-три метра, са намерени телата. Каквито са и самопризнанията. Пак според тях Стоян е бил с изподрани ръце и окървавена глава, Мирослав - също. Д-р Косьо Янков твърди, че е прегледал и тримата задържани и нищо не е открил, но няма експертизи, защото не е получил постановление за тях. Наредена е експертиза за следи от епител и кръв под ноктите на жертвите. Но тя пък липсва в делото. Липсват и постановените експертизи на дрехите и на Любен, и на Стоян. Не са изследвани и много открити вещи на жертвите, които самопризналите твърдят, че са пипали.

Основното веществено доказателство е един мъжки колан, с който били душили жертвите. Той не е изследван. Според експертите обаче по врата на Любен няма следи от колан, здрава е и подезичната му кост, коланът не може и да е средството, с което е странгулирана Нели. Въпросът могат ли две тела да се съберат в багажника на такъв “Мерцедес” не е задаван. Няма следствен експеримент, направих журналистически. Не може!

Предстоят нови експертизи, ако прокуратурата реши да се заеме отново със случая. 


http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1070743







Гласувай:
88



Предишен постинг

1. thegreatestpost - Така беше в мутренските времена.
14.10.2011 08:53
:(
цитирай
2. анонимен - Кой и знае и двамата убити какво са ...
14.10.2011 09:22
Кой и знае и двамата убити какво са направили. От материала личи, че и те не са били много стока. Българина е говедо и нищо не може да промени този факт.
цитирай
3. stomanata - Факти.
14.10.2011 09:38
Българският съд може да осъди всеки. Номерът за недостатъчните доказателства се прилага само когато става дума за знакови мафиотски фигури. Полицията ги лови, а съдът наистина ги пуска без основание. Крайно време е всички да го проумеят. Не е вярно, че не се събират достатъчно доказателства.
цитирай
4. анонимен - Да бе мирно седяло
14.10.2011 09:51
не би чудо видяло!
В народните поговорки има много мъдрост, но няма кой да ги чете. Нито да се вслуша:(
цитирай
5. starwoman - 1. thegreatestpost - Така беше в мутренските времена.
14.10.2011 10:22
За жалост, да.
цитирай
6. starwoman - Кой и знае и двамата убити какво са ...
14.10.2011 10:23
анонимен написа:
Кой и знае и двамата убити какво са направили. От материала личи, че и те не са били много стока. Българина е говедо и нищо не може да промени този факт.

Няма значение какви са били. Говорим за двойно убийство. Това никога не е приемливо.
цитирай
7. starwoman - Българският съд може да осъди вс...
14.10.2011 10:25
stomanata написа:
Българският съд може да осъди всеки. Номерът за недостатъчните доказателства се прилага само когато става дума за знакови мафиотски фигури. Полицията ги лови, а съдът наистина ги пуска без основание. Крайно време е всички да го проумеят. Не е вярно, че не се събират достатъчно доказателства.

Понякога са доста радикални. Стига да поискат. В случая мен ме притесняват несправедливите присъди. От това по-страшно няма.
цитирай
8. starwoman - 4. анонимен - Да бе мирно седяло
14.10.2011 10:27
анонимен написа:
не би чудо видяло!
В народните поговорки има много мъдрост, но няма кой да ги чете. Нито да се вслуша:(

Никой не може да предвиди какво го очаква. Във всеки случай дори да са се скарали сериозно, убийството не е решение.
цитирай
9. cefulesteven - Потресаващо! Няма нищо по-ужасно ...
14.10.2011 10:42
Потресаващо! Няма нищо по-ужасно от несправедливо осъден.
цитирай
10. анонимен - Кво ме тормозиш с тези старини?
14.10.2011 10:50
Мъртвите вече са изгнили в гробовете. Мутрите отдавна са в политиката и не вършат такива неща. Има кой да го прави вместо тях.
цитирай
11. sedrun - ?
14.10.2011 11:03
Колко ли още заровени има по територията? И никой не е бил заподозрян. Онзи период беше ужасно време. Сега не е чак толкова зле.
цитирай
12. анонимен - Гнус!
14.10.2011 11:19
Полицейска държава това е България. За нищо ще те закопчаят и после живота ти е съсипан. Някои хора са с такива присъди, че ще излязат на старини. На никой не му пука, че те също са човешки същества.
цитирай
13. анонимен - Помня случая. Съмнителна работа ...
14.10.2011 11:40
Помня случая. Съмнителна работа откъдето и да го погледнеш. Посочените странни обстоятелства са доста смущаващи. Особено това, че е невероятно да убиеш човек и после да се разхождаш с колата, че и да се хвалиш. Някои неща могат да се приемат с уговорки, но невъзможното би трябвало да се изключи.
цитирай
14. starwoman - Потресаващо! Няма нищо по-ужасно ...
14.10.2011 11:48
cefulesteven написа:
Потресаващо! Няма нищо по-ужасно от несправедливо осъден.

Ужасно е да си го помислиш. А как ли се чувстват тези хора с дългогодишни присъди зад решетките?
цитирай
15. starwoman - Мъртвите вече са изгнили в гробо...
14.10.2011 11:49
анонимен написа:
Мъртвите вече са изгнили в гробовете. Мутрите отдавна са в политиката и не вършат такива неща. Има кой да го прави вместо тях.

Ако не си припомняме старите грешки, може да допуснем нови. Не си ли съгласен?
цитирай
16. starwoman - Колко ли още заровени има по тери...
14.10.2011 11:53
sedrun написа:
Колко ли още заровени има по територията? И никой не е бил заподозрян. Онзи период беше ужасно време. Сега не е чак толкова зле.

Не ми се мисли. А някои хора си спомнят с тъга и разказват легенди. Hамирам го за извратено.
цитирай
17. starwoman - Полицейска държава това е Бълга...
14.10.2011 11:56
анонимен написа:
Полицейска държава това е България. За нищо ще те закопчаят и после живота ти е съсипан. Някои хора са с такива присъди, че ще излязат на старини. На никой не му пука, че те също са човешки същества.

Според мен вината на полицията и съда е еднаква. Двете институции не се славят с голямо човеколюбие. Всъщност понякога са доста сговорчиви, но само ако става дума за големи риби от ъндърграунда.
цитирай
18. starwoman - Помня случая. Съмнителна работа ...
14.10.2011 11:59
анонимен написа:
Помня случая. Съмнителна работа откъдето и да го погледнеш. Посочените странни обстоятелства са доста смущаващи. Особено това, че е невероятно да убиеш човек и после да се разхождаш с колата, че и да се хвалиш. Някои неща могат да се приемат с уговорки, но невъзможното би трябвало да се изключи.

Да, необяснимо. Всеки знае, че в такива случаи колата се скрива по най-бързия начин. Тук обаче са сторили обратното. Странно, че не са го взели под внимание.
цитирай
19. анонимен - Мъртвите вече са изгнили в гробо...
14.10.2011 12:29
starwoman написа:
анонимен написа:
Мъртвите вече са изгнили в гробовете. Мутрите отдавна са в политиката и не вършат такива неща. Има кой да го прави вместо тях.

Ако не си припомняме старите грешки, може да допуснем нови. Не си ли съгласен?

Не. Предпочитам да забравя.
цитирай
20. melina26 - Чета и не вярвам, че се случват та...
14.10.2011 13:11
Чета и не вярвам, че се случват такива неща. Първо е убийството, после съмнително разследване. Не знам, това ли е правораздаването в България? Не бих разчитала на такива хора.
цитирай
21. анонимен - Айде стига вече!
14.10.2011 13:30
Tези неща не се случват на случайни хора. Hе казвам, че осъдените са виновни, макар че и този вариант не може да се изключи. Ама защо не дойдат мен да ме гръмнат и да ме заровят някъде? Всеки да си прави сметката. Като искаш лесни пари и да се вреш между шамарите, после бъди готов да си носиш отговорността. То ако нямаше риск всеки щеше да го кара през просото.
цитирай
22. анонимен - Полицейска държава това е Бълга...
14.10.2011 13:36
анонимен написа:
Полицейска държава това е България. За нищо ще те закопчаят и после живота ти е съсипан. Някои хора са с такива присъди, че ще излязат на старини. На никой не му пука, че те също са човешки същества.

А мен ме е гнус от твоето изказване. Mоже ли да си такъв бунак? Ще проумеете ли някога, че грешните присъди са рядкост? Къде се е чуло и видяло да влязат в дома на човек и да го осъдят заради някакви съмнения? Нищо подобно не може да се случи. Затворите са пълни с "невинни". Ако искаш да ги пуснат, а? Hо да знаеш, че и ти ще пропищиш от тях.
цитирай
23. nuk - Виждам,
14.10.2011 14:04
че и тук са се събрали все разбирачи. Държавата затова е цъфнала та вързала. Ако всичко беше толкова лесно, колкото си мислите всеки щеше да раздава правосъдие. Cамо си чешете езиците, но в практиката доста случаи изглеждат ясни, а не са.
цитирай
24. анонимен - 22. анонимен
14.10.2011 14:50
Рядкост са ама друг път. Достатъчно е някой мръсник да ти спретне постановка и ще видиш рядкост. Всичките сте такива смотани милиционери. За вас е нормално да се съдят хора без достатъчно основание. Гоните план, а правата остават настрана. Това наричате цивилизована държава.
цитирай
25. starwoman - Мъртвите вече са изгнили в гробо...
14.10.2011 15:04
анонимен написа:
starwoman написа:
анонимен написа:
Мъртвите вече са изгнили в гробовете. Мутрите отдавна са в политиката и не вършат такива неща. Има кой да го прави вместо тях.

Ако не си припомняме старите грешки, може да допуснем нови. Не си ли съгласен?

Не. Предпочитам да забравя.

Добре, тогава не чети. Харесах статията и предположих, че и на други ще им е интересно.
цитирай
26. starwoman - Чета и не вярвам, че се случват та...
14.10.2011 15:05
melina26 написа:
Чета и не вярвам, че се случват такива неща. Първо е убийството, после съмнително разследване. Не знам, това ли е правораздаването в България? Не бих разчитала на такива хора.

Както изглежда, май никой не разчита. Такива истории ми правят много силно впечатление и винаги ги помня. Не ми се е налагало да разчитам на полиция и съд. Дано не става, че знаем какво следва.
цитирай
27. starwoman - Tези неща не се случват на случайни ...
14.10.2011 15:17
анонимен написа:
Tези неща не се случват на случайни хора. Hе казвам, че осъдените са виновни, макар че и този вариант не може да се изключи. Ама защо не дойдат мен да ме гръмнат и да ме заровят някъде? Всеки да си прави сметката. Като искаш лесни пари и да се вреш между шамарите, после бъди готов да си носиш отговорността. То ако нямаше риск всеки щеше да го кара през просото.

Имаш известно право, но не съвсем. Достатъчно случаи има, когато дадено дело се претупва за да мине в графа приключени. Cъществува и извратеният вариант да се обвини някой колкото да има заподозрян. Един вид да няма обвинения, че никой не е заловен.
цитирай
28. starwoman - че и тук са се събрали все разбирачи. ...
14.10.2011 16:02
nuk написа:
че и тук са се събрали все разбирачи. Държавата затова е цъфнала та вързала. Ако всичко беше толкова лесно, колкото си мислите всеки щеше да раздава правосъдие. Cамо си чешете езиците, но в практиката доста случаи изглеждат ясни, а не са.

Какъв е проблемът? Ако смяташ, че можеш да предложиш нещо по-добро, направи го. Като гледам, имаш само един не много сполучлив пост. Тогава не би трябвало да съдиш останалите.
цитирай
29. анонимен - vlastna
14.10.2011 16:39
ti mai si rodnina na obvinqemite...dolna papla4 gadna....
цитирай
30. starwoman - ti mai si rodnina na obvinqemite. . . ...
14.10.2011 19:11
анонимен написа:
ti mai si rodnina na obvinqemite...dolna papla4 gadna....

Можеш ли да ми обясниш по каква логика стигна до това заключение?
Вече години наред много хора се възмущават. Всички те ли са роднини на осъдените?
цитирай
31. tutankhamon661 - starwoman
14.10.2011 20:27
Конкретно за този случай не мога да говоря. Както си го описала, наистина звучи подозрително, обаче не е изключено да съществуват и други подробности, които си пропуснала.
Факт е, че прекалено много се спекулира с "невинните" в затвора. Познавам няколко души, излежаващи присъди в момента. Лично от тях знам, че не само са виновни, а дори са се разминали леко. За пред хората обаче говорят обратното - невинни били. Имат сметка да лъжат, то е ясно.
Напомням, че и много престъпници злоупотребяват с ролята на жертвено агне. Tова почти никога не е истина.
цитирай
32. анонимен - Изродска държава
14.10.2011 20:51
Не сме народ, а мърша. Хубаво го е каза човека. Бигбрадър ще ни влезе в дома, а ние ще му благодарим за което. Тази тенденция е на път завладее целия свят. Ще ви питам тогава. Връщане няма.
цитирай
33. starwoman - Конкретно за този случай не мога да ...
14.10.2011 21:25
tutankhamon661 написа:
Конкретно за този случай не мога да говоря. Както си го описала, наистина звучи подозрително, обаче не е изключено да съществуват и други подробности, които си пропуснала.
Факт е, че прекалено много се спекулира с "невинните" в затвора. Познавам няколко души, излежаващи присъди в момента. Лично от тях знам, че не само са виновни, а дори са се разминали леко. За пред хората обаче говорят обратното - невинни били. Имат сметка да лъжат, то е ясно.
Напомням, че и много престъпници злоупотребяват с ролята на жертвено агне. Tова почти никога не е истина.

Не отричам, че има и такива случаи. Сега обръщам внимание на грешките. Отдавна не бях публикувала и като прочетох тази статия ми се прииска да я постна.
цитирай
34. starwoman - Не сме народ, а мърша. Хубаво го е ...
14.10.2011 21:27
анонимен написа:
Не сме народ, а мърша. Хубаво го е каза човека. Бигбрадър ще ни влезе в дома, а ние ще му благодарим за което. Тази тенденция е на път завладее целия свят. Ще ви питам тогава. Връщане няма.

Има много нередности, вярно е. Според мен малко се откроняваш от темата. За наблюдения и подслушвания може би ще говорим друг път. Напоследък те са болка на много хора.
цитирай
35. shaffi - да ,това беше
14.10.2011 21:57
мн отдавна, но си спомням, че момичето молело за последна цигара..беше ужасяваща статия, жалко за хората, в тази трагедия.......дано има справедливо правосъдие.........
цитирай
36. анонимен - Star Dust много си удължила коме...
14.10.2011 22:18
Star Dust много си удължила коментара и не можах очно да разбера кое те е накарало да се усъмниш в присъдата но ще ти кажа че в българия е много по невероятно да се вкара с доживотна присъда човек защото не се разчита на днк ,и прочие американски простотии а именно на конкретна солидна криминална оперативна работа Криминалистите и следователите посетили местопроизшествието са събрали доказателствата т нар .Уличаващ материал веществен или не все пак е доказателства Помни че не е нужно конкретно веществено доказателство когато има многочислени неоспорими коствени +свидетели и недвусмислени обстоятелства при които повече от един съдебен състав единодушно се е произнесъл Доживот е тежка присъда и за да се коментира с подобна лекота дали е неправилно произнесена е нужно много солидна и конретна информация уличаваща заподозрените в Невинност .
Ако я имаш прокуратурата най вероятно ще преразгледа делото но всичко друго е спекупативни хипотези .Не казвам че не стават такива неща но бъди реалистка
Колко често в бг се дават доживот ? рядко нали
За да се даде именно трябва много солидна обосновка подкрепена не от полицай само а и от следователи експерти вещи лица прокуратура и накрая Съдия или екип от съдии които в българия не е било случай да играят по правилата на рпрокуратурата
цитирай
37. denijane - Наистина, мутренски времена, м...
15.10.2011 01:59
Наистина, мутренски времена, мутренска история. Жалко за всички замесени. Дано да има надежда за осъдените, ако не са виновни, да ги оправдаят по някакъв начин.
към номер 36 - ако полиция, прокуратура и съд си бяха свършили работата така както твърдиш, то нямаше да коментираме случая изобщо. ДНК-тестовете не са американски простотии, а обективен начин за доказване на определени взаимодействия. Те не могат да бъдат достатъчни, но все пак са доста полезни. За съжаление, в България нещо не са на мода, защото са доста скъпи. Както и всяка друга експертна дейност. В случаите, в които експертите не се самоубиват, разбира се.
При нас на мода е подслушването. Щото е евтино и лесно. И не изисква висше образование + стаж. Върви обяснявай, че думите не могат да бъдат доказателство за действие. (освен ако не подбуждат към омраза и т.н. модерни стихчета)
Така че хората коментират, защото не вярват в съдебната система. И не вярват, защото имат обективни причини. А това е едно много лошо състояние на нещата. Защото в крайна сметка, и съд и прокуратура и полиция си взимат заплатите от нашите джобове и би трябвало да ни служат. На нашият живот, на нашето имущество, на нашето спокойствие. И ако не го правят, рано или късно, ще се получи засечката.
цитирай
38. mariniki - тъжна история...
26.08.2012 20:31
с тъжно продължение...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starwoman
Категория: Политика
Прочетен: 324737
Постинги: 26
Коментари: 647
Гласове: 1867
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930